Rioolvliegjes Den Haag

Klein en smerig: dat zijn rioolvliegjes, die ook wel bekend staan als motmuggen. In het riool leven ze vrij en blij, tot ze op een kwade dag ook uw woning of bedrijf binnendringen. Wat voor ellende kunt u dan verwachten?

  • De vliegjes zitten massaal op de muren.
  • Vooral uw toilet, keuken of badkamer is vergeven van de vliegjes.
  • De vliegjes komen op uw voedsel af.
Rioolvliegjes zijn vooral ‘s nachts actief. Ze maken dan korte vluchtjes, op zoek naar voedsel of naar plekken om nieuwe broedplaatsen aan te maken. Helaas staat dit ongedierte er ook om bekend dat het ziekmakende bacteriën en virussen kan verspreiden. Vele klanten hebben onze riooldeskundigen al met de handen in het haar gebeld!

Rioolvliegjes Den Haag: is zelf bestrijden een optie?

Veel mensen proberen het eerst met vliegenmeppers, lijmvallen of spuitbussen. Helaas werkt dit allemaal niet tegen motmuggen. Deze kleine gruweltjes planten zich namelijk heel snel voort. Heeft u er tien te pakken, dan komen er zo honderd voor in de plaats. Beter is om uw riool te onderzoeken op defecten en de broedplaatsen uit te roeien. Deze ontstaan in rioolslib, bijvoorbeeld na een leidingbreuk, waarbij veel vuil en water vrijkomen.

Wég met die motmuggen! Den Haag, hoe pakken we dat aan?

Onze specialist in Den Haag helpt u natuurlijk graag. Daarnaast heeft u nog een expert nodig om de rioolvliegjes uit te bannen: een ongediertebestrijder. Met dit stappenplan weet u wat u van hen kunt verwachten:

  1. De riooldeskundige gaat op zoek naar de oorzaak van de plaag.
  2. Eventuele breuken in leidingen worden hersteld, zodat er geen nieuwe broedplaatsen meer kunnen ontstaan.
  3. De ongediertebestrijder roeit de vliegjes en de broedplaatsen uit. Niet met een opgerolde krant, maar met een mengsel van water en gif. Dit spuit hij bijvoorbeeld in de kruipruimte: ook een favoriete verblijfplaats van rioolvliegjes.
Onze rioolvakman probeert eerst het achterliggende rioolprobleem, zoals een leidingbreuk, te verhelpen. Lukt dit niet vanwege de vele vliegjes in de ruimte, dan is de ongediertebestrijder eerst aan de beurt. U begrijpt het al, het uitroeien van motmuggen is een kwestie van teamwork!

Kosten rioolvliegjes verhelpen Den Haag

Twee specialisten voor de prijs van… drie? Nee, wij zullen er alles aan doen om de kosten binnen de perken te houden. Aan de andere kant zijn de kosten voor het verhelpen van rioolvliegjes wel afhankelijk van de ernst van de plaag. Hoe meer tijd wij kwijt zijn aan de oplossing, hoe hoger de kosten zullen zijn. De riooldeskundige zal ook nog eerst moeten uitzoeken of er ergens sprake is van een leidingbreuk.

Riool vliegjes Den Haag? Bel ons voor een goede oplossing!

Rioolvliegjes kunnen gelukkig niet bijten of steken: dat is mooi meegenomen. Toch willen we u waarschuwen voor de bacteriën en de virussen die door dit ongedierte verspreid kunnen worden. Motmuggen zitten namelijk niet alleen graag op uw muren, maar ook op uw eten. Maak uw huis of bedrijfspand weer leefbaar en bel ons nu. Op iedere dag van de week staat er een riooldeskundige paraat.

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!